Wstążki ze szparagami w pesto

Wstążki ze szparagami w pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbki czosnku

    2
  • parmezan

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
- Umyte szparagi, od których odcinamy stwardniałe końcówki, gotujemy al dente na parze.
- W moździerzu ucieramy 2 ząbki czosnku ze szczyptą soli. Dodajemy umyte i osuszone liście pietruszki, starty parmezan oraz stopniowo oliwę, aby uzyskać gęsty, grudkowaty sos. Pesto przekładamy do miski.
- Gorący makaron dodajemy do pesto, delikatnie mieszamy. Dekorujemy główkami zielonych szparagów oraz płatami parmezanu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

19.10.2011 10:00
pycha

treonina

31.08.2011 15:11
bomba

anecia04

23.11.2010 09:36
dziękuję

Aleksandra45

23.11.2010 09:10
ślicznie wygląda!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat