Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe zawijańce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 4 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z 1 pomarańczy
boczek wędzony 12 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe zawijańce

Banany pokroić na 3 części, skropić sokiem z cytryny, aby nie zczerniały, lekko opruszyć pieprzem.
Każdy kawałek banana owinąć plasterkiem boczku. Ułożyć na blasze, wstawić na 15 min. do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
Podawać na ciepło, choć gdy wystygną są równie smaczne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak