Sos błyskawiczny do mięs i wędlin

Sos błyskawiczny do mięs i wędlin

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    2 łyżki
  • dżem porzeczkowy

    2 łyżki
  • powidła śliwkowe

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieszać dżem/ powidła śliwkowe z musztardą.
Podawać do mięs na zimno lub wędlin.
Najlepszy na ten sos jest dżem porzeczkowy, ale może też być żurawinowy, borówkowy lub powidła śliwkowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat