biszkopt na rolade

biszkopt na rolade

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    7 dag
  • cukier drobny

    12 dkg
  • jaja

    4 szt
  • proszek do pieczenia łyżka

    1 szt
  • mąka ziemniaczna

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ucieramy bialka z cukrem na puszysty krem,dodajemy zoltka,ucieramy.Nastepnie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia.wylewamy na blache i pieczemy.po upieczeniu zwijamy ze sciereczke w rulon.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Koper

09.08.2011 22:37
a ja się dopiero namyślam a moją pierwszą roladę

Krzysztof42

05.06.2011 15:35
lubię rolady

kochanyptysiu

27.04.2011 14:52
fajny!

iwona332

28.01.2011 00:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat