Puree ziemniaczano – jabłkowe :

Puree ziemniaczano – jabłkowe :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki sredniej wielkosci

    6 sztuk
  • jabłko winne

    1 sztuka
  • mleko

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać , umyć i pokroić na ćwiartki. Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na ósemki. Ziemniaki i jabłko zalać wodą , osolić i gotować 25 minut ( od zagotowania ). Odcedzić .Postawić na chwilę na gazie by odparowały ( mieszać ).Zrobić puree dodając mleko i masło . Dobrze wymieszać .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anya_86

25.11.2010 18:44
nie próbowałam nigdy, ale chyba spróbuję bo wygląda nieźle

Dorota71

17.09.2010 08:53
fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat