Tagliatelle z anchois dla leniwych:

Tagliatelle z anchois dla leniwych:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Tagliatelle ( ja użyłam mieszanki kolorowego )

    2 porcje
  • masło

    1 łyżka
  • słodka śmietanka 18 %

    1/2 szklanki
  • kremowy serek topiony

    2 łyżki
  • żółtko

    1 sztuka
  • Szczypta mielonego pieprzu

    1 do smaku
  • anchois

  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować osolony wrzątek i ugotować al dente makaron .
W czasie kiedy makaron się gotuje rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić na nie drobno pokrojone anchois i chwilę smażyć . Włożyć ser topiony , wlać śmietankę i ogrzewać aż się rozpuści . Doprawić pieprzem .Rozetrzeć żółtko z odrobiną sosu i zaciągnąć nim sos .
Makaron odcedzić i wrzucić do sosu – wymieszać .
Podawać posypany natką pietruszki.

Ilość filecików anchois można regulować ( od 2 do 6 ) – zależnie od tego jak intensywny ich smak chce się osiągnąć .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola28a

12.02.2012 22:57
Fajne

Agnik

25.01.2012 21:09
rewelacja

kotlet

07.06.2011 22:56
to zdjęcie jest świetne a ślimak jeszcze lepszy :)

tulipan

26.08.2010 08:20
Polecam przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat