Moje marynowane śliwki

Moje marynowane śliwki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    2 kg
  • cukier

    50 dag
  • woda

    1500 ml
  • ocet

    500 6%
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody, cukru i przypraw i octu gotujemy syrop.
Umyte i wysuszone śliwki wkładamy do szklanego lub emaliowanego naczynia, zalewamy gorącą zalewą - syropem i odstawiamy na całą noc.
Czynność tę, powtarzamy 4 razy odcedzamy syrop ze śliwek, doprowadzamy go do wrzenia i zalewamy nim znów śliwki.
Wystudzoną marynatę przełożyć do słoików i zamknąć,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

28.05.2011 19:56
fajne

SmacznaPyza

13.09.2010 13:37
muszę zrobić w tym roku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat