Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki
szałwia
bekon
cebula
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane z nadzieniem

SKŁADNIKI: 2 szklanki pokruszonego świeżego chleba, 1/4 łyżeczki soli, szczypta pieprzu, 2 łyżeczki szałwii - dodaliśmy do smaku suszoną, 1 posiekana mała cebula, 1/4 kostki stopionego masła, 10 parówek, 5 plasterków bekonu.

SPOSÓB WYKONANIA: Pokruszony chleb przepuścić przez maszynkę. Dodać przyprawy, cebulę i stopione masło. Bardzo dobrze wymieszać. Parówki głęboko naciąć wzdłuż i wypełnić nadzieniem. Każdą parówkę obwinąć połową plasterka bekonu i spiąć wykałaczką. My każdy plasterek boczku dzieliliśmy na pół i owijaliśmy parówkę każdą parówkę w dwóch miejscach. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 14.04.2012 11:46
paróweczki super.najbardziej zaintrygował mnie farsz.Chyba się skuszę.
cukiereczek 23.02.2011 12:11
Wyglądają wspaniale
IKrakowianka 17.01.2011 12:09
Wyglądają bardzo apetycznie
wedith1 15.01.2011 09:51
Bardzo orginalne i pomysłowe!!!!!
rosik93 25.11.2010 23:41
świetnie
MAR3STA 25.11.2010 16:50
pięknie wyglądają i równie dobrze smakują!
Emilia22 24.11.2010 11:38
prezentują się znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak