Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ogórkiem kiszonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt.
ogórek kiszony 4 szt.
sól, pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
bułka 1 namoczona w wodzie
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ogórkiem kiszonym

Pokroić ogórka kiszonego i cebule. Wycisnąć bułkę z wody. Wymieszać mięso mielone z ogórkiem, cebulą, jajkiem, bułką, sol, pieprzem i paroma kroplami magi. Formować średniej wielkości kulki, spłaszczać je tak aby miały około 1,5 cm grubości, optoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni na średniej wielkości ogniu. Nie dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 13.01.2011 00:28
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak