Tort biszkoptowo-waniliowy

Tort biszkoptowo-waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    6 sztuka
  • jaja

    2 sztuka
  • cukier

    1,5 szkalnki
  • mleko

    3/4 litr
  • masło

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

6 żółtek
2 cale jajka
1 ½ szkl cukru
Rozetrzeć to drewniana łyżka w garnku.
Do tego wlac ¾ l wrzącego mleka z zagotowana laska wanilii lub cukrem waniliowym. Garnek wstawić do większego z wrząca woda i mieszać aż wytworzy się budyń. Odstawić do ochłodzenia. Utrzeć 1 kostkę masła i 1 kostkę palmy i połączyć powoli z masa.

Tortownice wyłożyć na dnie i dookoła biszkoptami (podłużnymi). Przykryć masa. W środek dać tez warstwę biszkoptów. Na wierzch tylko kilka dla ozdoby.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

25.05.2011 15:27
torcik zawsze chętnie zjem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat