Tagliatelle z liśćmi szpinaku

Tagliatelle z liśćmi szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle szpinakowe

    4 gniazdka
  • ząbek czosnku

    3
  • śmietana do gotowania

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    szczypta
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Makaron gotujemy al dente
- Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekane ząbki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy umyte, osuszone i porwane liście szpinaku oraz śmietanę. Dusimy kilka minut, na sam koniec dodajemy gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz.
- Makaron mieszamy z kremowym szpinakiem. Podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

02.11.2011 20:45
pyszne

treonina

31.08.2011 15:08
niestety nie przepadam za szpinakiem

Grażyna13

27.07.2011 20:43
Pycha,moje smaki :)

anecia04

22.11.2010 08:41
ja też

gacopierz23

19.11.2010 13:22
lubię szpinak

Marzena40

08.11.2010 10:15
bardzo smaczne

Ewelina45

15.10.2010 16:34
wyglada wspaniale :)

anecia04

07.10.2010 08:44
Zdecydowanie tak!

stokrotka

06.10.2010 19:27
chyba warto spróbować!

anecia04

06.10.2010 17:37
Muszę przyznac, że spzinak jest bardzo fotogeniczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat