Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

musaka - bulgarskie danie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1\\2 kg
bakłażan 1 szt
ziemniaki 6 szt
koncentrat pomidorowy słoiczek
ogórki kiszone 5 szt
cebula 3 szt
czosnek ząbki 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
jogurt naturalny
żółtko jajek 5 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól, pieprz
jaja 2 szt
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: musaka - bulgarskie danie

Warzywa umyc papryke sparzyc obrac i pokroic w kostke,cebule,czosnek pokroic w kostke i zeszklic na patelni, baklazan wydrazyc i pokroic w kostke posolic i zostawic na 30 min potem oplukac woda i powtorzyc czynnosc i podsmarzyc,ziemniaki obrac i pokroic w kostke lekko podgotowac,marchewke i pietruszke zetrzec na tarce o duzych oczkach i podsmarzyc z lyzeczka cukru,ogorki zetrzec na tarce,wszystkie warzywa bez ziemniakow wymieszac i dodac vegette.Mieso posolic dodac pieprz, przyprawe i jajka wymieszac.Na dno blaszki wysmarowanej tluszczem wylozyc ziemniaki potem mieso i warzywa,wierzch polac oliwa ok 4 lyzki,piec 45 min w 150 st.C.Jogurt zmiksowac z zoltkami na jednolita mase wylac na calosc i piec jeszcze 15 min az jogort sie zrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak