Przekąska z boczniaków

Przekąska z boczniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1/2 kg
  • boczek

    10 dag
  • boczniaki

    10 dag
  • Szczypiorek cienki

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy i osuszamy a następnie kroimy na małe kawałki.Boczek kroimy w drobną kosteczkę. Boczniaki czyścimy i kroimy na kosteczkę. Cebulę siekamy razem ze szczypiorkiem i dodajemy do reszty. Składniki mieszamy i dodajemy jajko i przyprawy do smaku. Mase wyrabiamy ręcznie by się wszystkie składniki połączyły ze sobą. Następnie rolujemy i nabijamy na patyczki do szaszłyków. ( Z racji że są one miękkie można dać 2 patyczki). Owijamy je folią aluminiową i pieczemy ok 15 min w temp 180\'C a następnie wykładamy je na grilla i grillujemy do uzyskania złotego koloru. Przekąska dobrze smakuje z sałatką z rzodkiewki, pomidorków i ogórków świeżych. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

19.07.2013 22:11
dobry pomysł na przekąskę

caralajna

22.08.2012 08:50
smaczny i ciekawy obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat