Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka nadziewana farszem pieczarkowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka
1 1/2 kg
pieczarki
30 dag
ser żółty
20 dag
jajko
1 sztuka
natka pietruszki
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
miód
2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
1 płaska łyżeczka
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka nadziewana farszem pieczarkowym

Mięso nacieramy przyprawami, wycinamy w nim kieszonkę. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na oleju. Do pieczarek dodajemy ser żółty starty na tarce oraz pozostałe składniki. Powstałym farszem nadziewamy indyka. Otwór spinamy wykałaczkami. Miód mieszamy z papryką i nacieramy nim mięso. Zapiekamy 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 27.01.2011 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak