Torcik budyniowy z owocami - 2

Torcik budyniowy z owocami - 2

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    3/4 szkl
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • udyń śmietankowy, lub waniliowy

    3 opak
  • mleko

    2 szkl
  • margaryna

    125 g
  • kakao

    2 łyżki
  • biszkopty okrągłe

    200 g
  • galaretka

    2-3 opak
  • żółtka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Proszek budyniowy zalać zimnym mlekiem, wymieszać, połączyć z żółtkami i
gotować kilka minut na małym ogniu, cały czas mieszając. odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć, dodając po łyżce budyniu.
Tortownicę natłuścić, wyłożyć połowę masy. pozostałą masę wymieszać z kakao, wyłożyć do tortownicy.
Biszkopty spiralnie powkładać w masę.
Tortownicę wstawić do lodówki.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu
Owoce umyć , pokroić.
Tortownicę wyjąć z lodówki, pomiędzy biszkopty ułożyć owoce, na wierzch wylać tężejące galaretki.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

14.05.2011 18:52
gdzie torcik tam i ja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat