Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karp na słodko w pomarańczach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
1 duża sztuka
pomarańcza
3 sztuki
masło
2 łyżki
cukier
1 łyżeczka
oliwa
pieczarki
20 dag
wino białe wytrawne
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp na słodko w pomarańczach

Pomarańcze wyszorować, pokroić w ósemki. Karpia nacieramy oliwą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naookoła niego układmay pomarańcze, posypujemy pieczarkami. Całość zalewamy winem. Zapiekamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak