Pieczarki duszone

Pieczarki duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • smalec

    4 dag
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    125 ml
  • mąka

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w grube paski,cebule pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebule włożyć na rozgrzany tłuszcz i krótko obsmażyć.
Posolić i dalej pod przykryciem,dusić około 10min.
Zalać pieczarki śmietaną rozmieszana z mąką ,zagotować i od razu podawać posypaną pietruszką .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

22.02.2011 17:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat