Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy giganty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 kg
jajko 2 sztuki
drożdże 1 opakowanie
mleko ciepłe 0,5 litra
cukier 5-6 łyżek
jabłka 6 sztuk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy giganty

Mleko ciepłe wymieszać z cukrem i drożdżami oraz 3 łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrósł zaczyn. Po czym z zaczynu jajek i mąki wyrobić ciasto ale nie za gęste tylko takie żeby odchodziło od ręki. Jabłka obieramy i kroimy w małe cienkie kawałki. Odcinamy małe kawałki ciasta i rozwałkowujemy je. Kiedy lekko wyrośnie wciskamy jabłka. Po czym smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Bardzo szybko się smaży. Można posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak