Dobra zalewa do ogórków korniszonów

Dobra zalewa do ogórków korniszonów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda letnia

    4 l
  • ocet 10 %

    1/5 szkl
  • sól

    4 łyżki
  • cukier

    20 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagotowac i lekko przestudzic .Zalewac słoiki z ogórkami i pasteryzowac do momentu zagotowania się w wody w garnku.Odwrócic dnem do góry.Do słika wsadzamy liśc laurowy ,4 ziarenka ziela angielskiego ,pokrojoną marchew w talarki ,koper,kawałek chrzanu i ząbek czosnku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alaaa

23.03.2013 21:30
tego cukru ma być faktycznie 20 łyżek?

pacpaw

21.07.2012 00:17
jak polecasz ze taka dobra to wypróbuję w tym roku

barbara11561

15.07.2012 10:35
pyszne,na zimę jak znalazł:)

Zoso

15.06.2012 23:37
super ogórki z takiej zalewy

olkaaa

29.04.2012 17:52
uwielbiam

Justa32

03.10.2011 10:12
warte wypróbowania!!!

Monika193

10.06.2011 22:20
koniecznie wypróbuję

IZABELA29

07.10.2010 09:31
przepis wypróbowany w domu rodzinnym ,zawsze smaczne ogóreczki z tej zalewy wychodzą

ben-ka

06.10.2010 22:58
Wspaniałe ogóreczki też w tym roku narobiłam ich bardzo dużo:)

Margo1

24.09.2010 17:47
Również też tak myślę !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat