schab w sosie migdałowym

schab w sosie migdałowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    500 G
  • słonina

    30 G
  • migdały

    150 g
  • białe wino

    1 SZKLANKA
  • oliwa

    2 LYZKI
  • sól

    DO SMAKU
  • pieprz

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

migdały mielimy w maszynce. mięso kroimy na porcje i rozbijamy tłuczkiem. słoninę kroimy stapiamy i dajemy na mięso. skrawki i mięso wkładamy do garnka solimy pieprzymy podlewamy winem i oliwa. Dusimy ok 30-40min. do sosu dodać zmielone migdały wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

11.03.2011 13:02
ciekawe chętnie wypróbuję

Allice

08.12.2010 11:10
zapowiada się smakowicie

matii6

23.10.2010 16:18
super przepis

berys18

22.10.2010 07:35
ciekawe połączenie

Emilia22

29.09.2010 08:46
dobry przepis

Tomcio1

20.06.2010 11:49
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat