Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk pieczony w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Imbir mielony Prymat 1 łyżka
miód płynny 1\\2 szkl
brzoskwinie w puszce
żurawina
sól
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk pieczony w miodzie

Miód dokładnie wymieszać z imbirem. Mięso umyć, natrzeć solą i odstawić na 20 minut. Następnie natrzeć miodem z imbirem, owinąć folią aluminiową lub włożyć do worka foliowego i wstawić do lodówki na 3 - 4 godzin.
Przełożyć do brytfanki, podlać szklanką wody i piec, aż mięso będzie miękkie, w temperaturze 200 st. C. Zimne plastry pokroić, podawać z brzoskwiniami z puszki nadziewanymi żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 25.03.2011 15:38
Indyk - dobra rzecz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak