Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z mięskiem kabab
W tym czasie możesz przygotować sos. Do miseczki dodaj łyżkę keczupu, łyżkę majonezu, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Pomidory umyj i pokrój na cienkie plasterki. Urwij parę liści sałaty i dobrze je opłukaj. Cebule obierz i drobno posiekaj. Olej do smażenia rozgrzej na patelni, a następnie wrzuć na nią mięsko. Smaż około pietnastu minut. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni i na pięć minut włóż do niego placki tortilli. Kiedy tortilla będzie juz gorąca, połóż ją na talerzu. Kładź na nią kolejno: sałatę, mięsko-kebab, plasterki pomidorka, cebulę, a na koniec polej całość sosem. Zeby Ci się wygodniej jadło, możesz owinąć tortillę folią do pakowania żywności.
Smacznego!