po Kornwalijsku z orzechami włoskimi

po Kornwalijsku z orzechami włoskimi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 sztuka
  • musztarda dijon

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • pieprz czarny grubo mielony

    1/4 łyżki
  • oliwa z oliwek

    60 ml
  • olej z orzechów włoskich

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, podzielić na części i umieścić w naczyniu żaroodpornym.

Pozostałe składniki wymieszać razem w miseczce i polać kurczaka i wstawić na 8 godzin do lodówki. Tak się zamarynuje.

Po wyjęciu z lodówki piec 30-40 minut, obracając w trakcie by marynata dobrze przylegała.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

28.10.2011 08:35
fajny przepis

Izabela/bella81

22.03.2011 08:49
ciekawe:)

Kate131

05.12.2010 09:47
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat