KORNISZONY

KORNISZONY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • małe cebulki

  • marchewka

  • ziele angielskie

  • chrzan

  • czosnek

  • gorczyca

  • koper

  • pieprz

  • liście laurowe

  • Zalewa:

  • ocet

    1/2 l.
  • cukier

    6 łyżek
  • woda

    2 l.
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dno słoika układamy koper, czosnek, marchewkę pokrojoną, trochę korzenia chrzanu, ziarenka gorczycy, ziele angielskie. Układamy warstwę ogórków. Dodajemy cebulkę, kilka plasterków marchewki. Znów warstwę ogórków. Na wierch ponownie koper. Zalewamy ostudzoną zalewą. Pasteryzujemy około 15 min. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika193

06.02.2011 15:30
uwielbiam - i do obiadku, i na kanapkę

Monika193

06.02.2011 15:30
uwielbiam - i do obiadku, i na kanapkę

MAR3STA

21.01.2011 16:01
lubie takie ogórki;)

IlajEM

11.01.2011 23:54
ALe ogórasy!! Palce lizać

Margo1

17.11.2010 09:43
smaczne są często daje do obiadu

Anna169Hosz

15.11.2010 06:38
Dobry pomysł z tymi małymi cebulkami.

accee

12.11.2010 17:26
Wygląda wyśmienicie!!

Natalia/tubisiek

12.11.2010 14:29
świetne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat