Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso z rosołu 1/2 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
mąka 1/2 kg
jajko 1 szt.
woda 1/2 szkl
sól 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z mięsem

Mięso rozdrobnić w rozdrabniaczu, doprawić Kucharkiem. Zrobić ciasto jak na pierogi, wałkować cienkie placki, nożem kroić na kwadraty. Na każdym kłaść porcje mięsa i zlepiać brzegi Ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Podawać z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.09.2015 13:06
na pewno smaczne
Beata73 09.12.2011 19:09
pyszne
Beata73 09.12.2011 19:09
pyszne
Beata73 09.12.2011 19:09
pyszne
mamusia1 22.10.2011 13:27
super smaczne
mamusia1 22.10.2011 13:27
super smaczne
malaczarna23 14.09.2011 11:32
lubie
SyMiki 21.06.2011 08:27
pyszne
usmiech 03.04.2011 17:35
fajne
mamusia1 13.03.2011 16:36
super!
mamusia1 13.03.2011 16:36
super!
Beata73 02.12.2010 21:09
pyszne do barszczu i do rosołu!
Kryska73 30.11.2010 18:28
delikatne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak