Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab wedzony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 5 litrow
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat do smaku
czosnek 1 glowka
schab 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab wedzony

Wlewamy do duzego pojemnika wode,dodajemy sol, pieprz, listek laurowy, czosnek drobno pokrojony, wkladamy mieso i zostawiamy tak na 3 dni. Po 3 dniach wyjmujemy mieso z rosolu, wkladamy w siatke wedzarnicza. I tak wedzimy na malym ogniu przez 5 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika179
Monika179 09.11.2010 15:14
pychotkaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak