Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 1\\4 szkl
cukier 1\\4 szkl
cynamon 1\\2 łyżki
sól szczypta
mleko 3 szkl
śmietanka 1 szkl
wanilia 1 łyżka
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada po meksykańsku

Na małym ogniu połączyć kakao, cukier, sól i 1 szklankę mleka, mieszać aż będzie gładkie. Zwiększyć ogień, po chwili dodać resztę mleka, śmietankę i wanilię. Doprowadzić do zagotowania. Podawać w szklankach lub kubeczkach. Przybrać bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 18.10.2011 21:33
po meksykańsku czy nie ale dobre
picek 29.08.2011 13:06
też chętnie się dowiem co tu meksykańskiego?
suzana 04.11.2010 15:45
Ciekawe czemu po meksykańsku... ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak