Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała ryba z herbatą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 4 łyżki
wino białe 4 łyżki
grzyby leśne 0,5 szkl
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Biała ryba z herbatą

Wykonanie:
Rozgrzejpiekarnik do 325oC. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarujolejem. Połóż na niej rybę. Następnie posyp ją 1 szczyptą pieprzu, solii czosnku. Dodaj mleka i wina. Później rozsyp na rybie zawartość 1torebki herbaty. Połóż na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodaj 1szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsyp na rybie zawartość1 torebki herbaty. Przykryj całość sreberkiem i smaż przez ok. 25minut. Po 20 minutach sprawdź, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeślitak, znaczy to, że nadaje się do podania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak