Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone
300g
mąka
50g
masło
50g
rosołu z kostki
3/4
cebula
do smaku
śmietanka
1/8 l
kminek
do smaku
Sklep Prymat
pęczek natki
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby namoczyć., gdy będą miękkie pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć z grzybkami na maśle. Dodać grzyby, zalać gorącym rosołem i gotować około 25minut, od czasu do czasu mieszając. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy, doprawić kminkiem, solą i białym pieprzem. Zagotować. Posypać posiekaną natką. Zupę podajemy w małych, wydrążonych bochenkach chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak