Papryka faszerowana z miesem mielonym

Papryka faszerowana z miesem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • sól, pieprz

    wg smaku
  • starte pieczarki

    30 dag
  • papryka czerwona

    6 szt
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zetrzeć pieczarki na tarce na grubych oczkach i podsmażyć. Papryki oczyszzamy z gniazd nasiennych, tak aby paprka zachowała swój wygląd ale środek ma być pusty. Resztę skaldnikow mieszamy i wrzucamy do środka papryki. Rozpuszczamy kostke rosołoą. I wlewamy ja do naczynia żaroodpornego i eszcze jedna szklakę wody. następnie ukladamy papryki obok siebie tak ay sie nie przewróciły Piczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 1godz do max 1.30

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kiziolek201

08.03.2011 19:37
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat