Serduszka biszkoptowe

Serduszka biszkoptowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka

    2/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubijamy jajka na sztywną pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy, cały czas ubijając po 1 żółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciastem wypełniamy formę w serduszka i pieczemy 20 min w temp. 180 stopni. Upieczone serduszka polewamy gorącym lukrem i dekorujemy dopóki lukier nie zastygnie. Zamiast lukru można użyć polewy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

28.11.2011 09:56
pycha

iknkirke

18.11.2011 19:52
też jestem ciekawa jak wyglądają

Krzysztof42

27.03.2011 18:19
poproszę o fotkę

anja3107

07.03.2011 10:57
ciekawe jak wyglądają?

christopher1

16.09.2010 21:48
brzmi ciekawie

Katarzyna/kate1980

13.05.2010 18:09
szkoda, że nie ma zdjęcia bo ciekawa jestem jak one wyglądają.

cukiereczek

12.05.2010 14:23
Trochę czerwonego lukry i dobre na Walentynki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat