Moje gołąbki z ryżem i grzybami

Moje gołąbki z ryżem i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt
  • ryż

    1 szkl
  • cebula

    2 szt
  • masło

    3 łyżki
  • grzyby suszone

    8 dag
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na noc, ugotować i odcedzić.

Przygotować kapustę.

Ugotować ryż na sypko.
Drobno posiekaną cebulę udusić na maśle.

Grzyby drobno posiekać, wymieszać z ryżem, cebulą, natką pietruszki, solą i pieprzem.

Liście kapusty napełnić farszem; ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem z grzybów i dusić pod przykryciem godzinę.

Podawać z ziemniakami lub chlebem, polane sosem grzybowym i posypane natką pietruszki.

Gołąbki są również smaczne zrobione z kapusty pekińskiej lub z kapusty białej cukrowej, albo też zrobione w liściach kapusty kwaszonej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

25.08.2011 09:32
Z grzybami nie robiłam.Fajnie muszą smakować.

berys18

17.01.2011 08:51
ale pomysłowo podane, super

ben-ka

04.10.2010 09:47
Lubię gołąbki z grzybami czasami robię ale zamiast ryżu dodaję kaszę i są smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat