Zupa szczawiowa z grzankami

Zupa szczawiowa z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeży szczaw

    pęczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb kroimy w dość drodną kostkę i rumienimy na patelni z odrobiną oliwy.
Jajka gotujemy ma twardo.
Szczaw myjemy i kroimy drobniutko.
Gotujemy wodę z kostką rosołową (warzywną lub drobiową). Dodajemy pokrojony szczaw i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy 5-10 minut. Zestawiamy z ognia i zaprawiamy śmietaną.
Do miseczek wkrajemy po jednym jajku i wlewamy zupę. Grzanki podajemy osobno

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat