Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny żurek w chlebie
Z chleba odcinamy czubek i wydrążamy środek. Wstawiamy do piekarnika na 180 C, aż się przyrumieni. Do upieczonego chlebka nalewamy żurek i od razu podajemy.
żurek śląski | 1 butelka |
ziemniaki | 5-6 sztuk |
biała kiełbasa | 2 szt |
boczek wędzony | 200 g |
śmietanka Rama | 100 ml |
majeranek | 1 łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | |
sól | |
pieprz | |
chleb owsiany | 3-4 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: