Surówka z selerem naciowym

Surówka z selerem naciowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    400 g
  • ogórek kwaszony

    1 duża szt
  • jabłka

    1 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • olej

    4 (do sałatki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte łodygi selera kroimy w cienkie plasterki, lekko solimy.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy je sokiem z cytryny.
Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do selera i jabłek
Połączone składniki sałatki skrapiamy jeszcze raz sokiem, polewamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Jest to niezbyt pracochłonna a jednak smaczna surówka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

14.01.2012 16:17
bardzo dobra

Dorota71

16.09.2010 13:53
selera mam baaardzo dużo,więc wypróbuję ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat