Eskalopki po mediolańsku (wg. Halbańskiego)

Eskalopki po mediolańsku (wg. Halbańskiego)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bitki cielęce z udźca

    4
  • jajka

    2
  • twardy ser

    50 g
  • mąka

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • ananas z puszki

    4 plastry
  • pomidor

    4 plastry
  • fasolka szparagowa

    500 g
  • zielony groszek

    500 g
  • czarne oliwki bez pestek

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Bitki lekko rozbić, posolić, posypać ziołami, obtoczyć w mące, a następnie w utartym serze wymieszanym z rozbełtanymi jajkami. Smażyć na mocno rozgrzanej oliwie, aby eskalopki nie przywarły do patelni, po 2 min. smażenia zmniejszając nieco ogień. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Plastry ananasa oraz pomidora obsmażyć na oliwie. Położyć je jeden na drugim na usmażonych eskalopkach.
Na ozdobne szpikulce nabić po 2 oliwki i wbić szpikulce w eskalopki poprzez ułożone plastry. Podawać z ugotowanym zielonym groszkiem i fasolką szparagową, polanymi tłuszczem od smażenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

03.02.2011 00:01
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat