Kokosanki bezowe

Kokosanki bezowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    3 szt.
  • cukru

    200 g
  • wiórki kokosowe

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka ubijamy na sztywną pianę

dalej miksując dodajemy stopniowo cukier

następnie dodajemy wiórki

mieszamy

łyżeczką robimy niewielkie kleksy (w piekarniku zwiększą objętość)

kładziemy je w odstępach bo się skleją ze sobą

pieczemy ok 20 minut - do zarumienienia, w 180 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna223

14.06.2012 06:06
super

rakow2

09.01.2012 16:10
bardzo fajne polecam

Ela15

18.10.2011 08:35
super

iknkirke

29.04.2011 10:08
pycha

Krzysztof42

09.03.2011 16:21
bezy z natury się nie skarżą :-)

Aida

01.03.2011 11:46
hmmm do tej pory nikt się nie skarżył...nawet bezy :)

Koper

01.03.2011 11:09
fajne połączenie, a temperatura pieczenia nie za wysoka jak na bezy?

gusia1000

30.12.2010 01:01
Smaczności i znakomitości.

Aida

18.10.2010 21:31
hmmm klapnięte...hmmm ja po prostu na sztywno ubijam białka później nadal miksując dodaję cukier a na koniec wiórki. masa nie jest super sztywna ale jak nakładam małą łyżeczką to robią się takie czubki :) i nie klapią... trzeba próbować :) trzymam kciuki

misia53

18.10.2010 12:30
A mi zawsze klapnięte wychodzą , Twoje takie ładne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat