Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 sztuka
sól, pieprz do smaku do smaku
majonez 4 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 2 sztuki
ser gouda 300 gram
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i ryżu

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, można zastosować ryż biały długoziarnisty, albo brązowy jaki wolicie. Ugotowany ryż ostudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach, tuńczyka odsączyć z sosu własnego. Po ostudzeniu ryżu przesypać go do dużej miski dodać odsączonego tuńczyka (rozdrobnionego), starty ser żółty, groszek odsączony z wody. Wszystko razem wymieszać dodać 3-4 łyżki majonezu w zależności od tego czy wolicie bardziej czy mniej majonezową sałatkę. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna8 07.05.2011 19:38
ja robię ją dość często bardzo smakuje mojemu mężowi...:)
Elżbieta17 03.05.2011 14:50
Takiej jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak