Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w orzechach z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1 kg
sól do smaku
mleko
olej
migdały 10 dkg
pieprz szczypta
masło
cytryna
orzechy włoskie 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w orzechach z migdałami

Ryby oskrobać z łusek, oprawić, umyć i namoczyć na 5 godzin w mleku, po czym osuszyć, posolić, posypać pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zmielić a następnie dusić w małej ilości masła; dodać włoskie orzechy w całości, chwilę jeszcze pogotować. Po ostudzeniu, posmarować masą ryby, posypać zieloną pietruszką i wiórkami masła, ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Zapieczoną rybę wyłożyć na półmisek wyłożony zieloną sałatą, można przyozdobić plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.08.2011 23:07
podoba mi się ten przepis
Karolcia12 07.07.2011 22:26
zjadłabym chętnie taką rybkę
RenataZ-et 24.10.2010 17:44
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak