Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krupnik zabielany z grzybami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
1 szt
pietruszka
1 szt
cebula
1 szt
grzyby suszone
5 szt
ziemniaki
3 szt
mleko
1 szkl
masło
5 dag
natka pietruszki
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bulion
1 kostka
kasza jęczmienna
0,5 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik zabielany z grzybami

Marchew i pietruszkę, zetrzeć na tarce o największych oczkach, dodać pokrajaną cebule, podsmarzyć na połowie tłuszczu, nie rumienić.Zalać niewielką ilością wody, dodać namoczone grzyby, ugotowac. Oddzielnie ugotowac kaszę w trzech szklankach wody, Pod koniec dodać pokrajane w kostkę ziemniaki, kostkę bulionową. Połączyć warzywa z kaszą, dodać pozostaly tłuszcz i mleko. przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.01.2014 11:21
Ciekawa propozycja,z grzybami krupniku nie gotowałam.
Marko 09.06.2012 17:54
wyśmienity
Monika193
Monika193 22.10.2010 13:24
oj, narobiłaś mi Reniu smaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak