Naleśniki z nadzieniem jajecznym

Naleśniki z nadzieniem jajecznym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl
  • jajka

    10 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • olej

    2 łyżki
  • pieczarki

    15 dag
  • śmietana

    2 łyżki
  • margaryna

    5 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do naczynia wlać szklankę mleka, pół szklanki wody, olej, wsypać mąkę, odrobinę soli. Starannie zmiksować. Usmazyć cienkie naleśniki.Pieczarki umyć drobno posiekać i poddusić na łyżce tłuszczu. Siedem jajek ugotować na twardo, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do utartych jajek dodać jedno surowe jajko, posiekaną pietruszkę, smietanę, pieczarki, pieprz i sól do smaku. Masę dokładnie wymieszać, smarować naleśniki, zakładać brzegi do środka, zwijać. Przed podaniem podsmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

27.08.2012 23:58
SMACZNE

Seba

11.07.2012 12:59
pycha

Mirka-Ludomila

14.02.2011 10:39
smaczne

mehia

23.01.2011 10:33
koniecznie spróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat