Gulasz

Gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa gulaszowego

    1 kg
  • smalcu

    2 łyżki
  • przypraw do gulaszu

    1 szt
  • mąki

    2 łyżki
  • cebule

    3 szt
  • marchewki

    3 szt
  • pietruszki

    2 szt
  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • pieprz Prymat

    3 szt
  • zupa grzybowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone w średnią kostkę mięso, oprószamy mąką wymieszaną z przyprawami, odstawiamy w chłodne miejsce. W rondlu lub głębokiej patelni, rozgrzewamy smalec. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy mięso, rumieniąc z obu stron. Następnie wlewamy wodę 1.5 szklanki, dorzucamy cebulę pokrojona w paski warzywa pokrojone w plasterki lub kostkę, grzyby, liście laurowe, pieprz w ziarnkach. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W czasie duszenia dolewamy wodę. Na koniec dodajemy zupę grzybową w proszku, wymieszaną w 100 lub 150ml zimnej wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

09.09.2012 19:21
fajny przepis

rakow2

24.12.2011 12:27
bardzo lubię

magical66

04.08.2011 13:58
ale apetycznie się obiad u Ciebie zapowiada

magical66

06.05.2011 22:19
z ziemniaczkami pycha

Ewa109

26.01.2011 21:14
pychotka:)

sylwiachmiel

17.05.2010 09:16
dobry sposob na pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat