Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażane kopytka z sosem grzybowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kopytka 2 porcje
margaryna do smażenia
woda 1,5 szkl
mąka 2 łyżki płaskie
Bulion grzybowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażane kopytka z sosem grzybowym

Kopytka podsmażamy na margarynie, aż uzyskają jasnobrązowy kolor.
1 szklankę wody wlewamy do garnka, wrzucamy kostkę bulionową i podgrzewamy, aż się rozpuści. Następnie rozrabiamy mąkę w pół szklanki wody i dolewamy do bulionu. Gotujemy cały czas mieszając do czasu, aż sos zgęstnieje.
Kopytka przekładamy na talerz i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 06.01.2013 22:33
o jak z sosem grzybowym to mój mąż się skusi
Grażyna13 23.11.2012 17:33
Pyszne danie :)
smakowita 24.06.2012 19:45
apetyczne kluseczki !
IZABELA29 28.12.2011 15:52
oj ja także
ben-ka 28.12.2011 08:30
kopytka to ja lubię:)
Barbara/zuza22_85 09.12.2011 10:25
pyszne
ZEWA 16.09.2011 09:12
proste i smaczne
Tomek13 02.07.2011 16:39
super
Tomek13 02.07.2011 16:39
super
emilia11 01.07.2011 10:40
pycha
monisia1977 02.11.2010 12:22
pycha
Smakosz6 31.10.2010 18:35
mniam
Monika193
Monika193 18.10.2010 10:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak