Mazurek czekoladowy

Mazurek czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    250 g
  • cukru pudru

    170 g
  • masła

    100 g
  • jajko

    1
  • czekolady

    100 g
  • śmietany

    1/2 szklanki
  • kremówki

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, masła, 3 łyżek cukru, żółtka i śmietany zagnieść ciasto. Schłodzić je w lodówce ok. 30 minut. piec w temp. 210 stopni ok. 20 minut. kremówkę zagotować i rozpuścić w niej czekoladę. Polać wystudzone ciasto. Z reszty cukru, białka i kilku kropel soku z cytryny utrzeć lukier. Nanieść na czekoladę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

30.05.2012 19:20
super

Krzysztof42

15.02.2011 15:25
lubię mazurek nie musi być nawet czekoladowy

Margo1

29.09.2010 07:57
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat