Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza
olej roślinny 1 łyżka stołowa
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kurczaka

Pierś z kurczaka należy umyć i pokroić w cienkie( ok 0,5-1cm) długie paski. Następnie wkładamy mięso do głębokiego pojemnika, dodajemy kurkumę, papryczkę mieloną, sól i pieprz(wedle uznania) oraz łyżkę oleju. Wszystko razem mieszamy. Można ( ale nie trzeba) wstawić na chwilę do lodówki, żeby mięso przesiąkło przyprawami.
Mięso układamy na patelni teflonowej ( albo innej do której potrawy nie przywierają) i smażymy bez tłuszczu ok3-5 minut na dużym ogniu. Chodzi o to, żeby kurczak delikatnie się przyrumienił z obu stron.
Gotowe :) paluszki można podawać jako danie główne z ziemniaczkami i surówką lub jako przekąskę.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak