Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PAPRYKA Z CHRZANEM

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
2 szt
chrzan świeży
4 kawałki
papryka
1,5 (różnokolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA Z CHRZANEM

. Umyj, osusz 1,5 kg papryki róznokolorowej, 2 małe cebule i 4 kawałki chrzanu. Paprykę ułóz w piecyku na ruszcie, opiekaj az zacznie odstawać skórka. Wyjmij, lekko przestudż. Nozykiem zdejmij skórkę. Paperykę pokrój na ćwiartki, oczyść z nasion. Papreyki ciasno ułóz w słoikach. Do każdego włóż chrzan i pokreojona w plastry cebulę. Zagotruj 750 ml octu winnego z 25 dkg cukru, łyzeczką soli, 10 ziarenkami pieprzu i 2 łistkami laurowymi. Wrzącą marynatą zalej papryki, tak by cała była zakryta. Zamknij słoje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak