Sałatka z kaszy gryczanej na gorąco

Sałatka z kaszy gryczanej na gorąco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 szklanki
  • papryka czerwona

    2 strąki
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • cebula

    1 sztuka
  • rodzynki

    5 dag
  • oliwa

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki należy umyć, pozbawić je gniazd nasiennych, następnie pokroić je w kostkę. Łodygi selera umyć, oczyścić z włókien i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać z łupinek i drobno posiekać. Kaszę gryczaną ugotować na sypko, pod koniec gotowania dodać do niej paprykę, cebulę i selera. Całość gotować przez 5 minut i zdjąć z ognia, odcedzić. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i sparzone rodzynki, wszystko polać oliwą wymieszaną z solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

11.11.2013 22:54
dobry pomysł

rakow2

06.12.2011 16:43
tego jeszcze nie jadłam

Iwusia

18.09.2010 13:46
nigdy nie jadłam, ale może się skuszę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat