Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wywar z włoszczyzny i mięsa

    2-3 litry
  • mrożona mieszanka warzywna

    1 op
  • fasolka konserwowa biała

    1 puszka
  • starte buraczki

  • barszczyk czerwony

    1 torebka
  • czosnek

    2 ząbki
  • liść laurowy

    2 szt.
  • pieprz w kulkach

    10
  • sól, pieprz do smaku

  • śmietana

    do smaku
  • zacierki

    3-4 garstki
  • Bulion grzybowy

    1 szt.
  • natka pietruszki

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W czystym wywarze rozpuszczamy kostke rosołową oraz barszczyk. Wrzucamy mieszankę warzywną, buraczki, przyprawy (czosnek) i gotujemy ok godziny. Następnie dokładamy fasolkę oraz zacierki. Gotujemy ok 30 minut (aż zacierki będą dobre). Koperek lub natkę siekamy drobno i wrzucamy na koniec. Nalewamy w miseczki, zaciągamy śmietną lub podajemy bez.

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwiagr

06.04.2013 23:30
miłe wspomnienie dzieciństwa, zupa babci, super!

ilka_86

23.02.2012 22:05
pyszności

Aida

29.10.2011 11:52
oczywiście! ale jak się nie ma co się lubi... ;)

bami

27.10.2011 15:52
Bardzo lubię barszcz ukraiński, ale wolę go na prawdziwym barszczu z buraków, a nie takim z torebki :)

Aida

16.04.2011 15:52
i smaczny :)

cukiereczek

16.04.2011 07:12
piękny

IlonaAlbertos

15.03.2011 22:20
Mój mąż dałby się pokroić za taki barszczyk :)

romanrafal

05.03.2011 07:50
bardzo dobry

Mysiunia

14.02.2011 09:17
smaczny:)

Mati13

10.02.2011 09:48
ładny kolorek ma:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat