Przepis i sposób przygotowania na: Pizza
nadzienie- Cebulę obrać, pokroić w talarki i dusić na tłuszczu aby zmiękła ale nie zarumieniła się na brązowo. Kiełbasę pokroić w kostkę i też dusić przez chwilę- można z cebulą. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w 1,5 cm plastry. Pieczarki oczyścić, pokroić na cząstki. Zagotować w osolonej wodzie,a następnie parzyć jeszcze przez ok 15 minut- odcedzić.Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Oliwki pokroic w plasterki. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę lub formować placki wielkości talerza i wyłożyć na dużą blachę.Posmarować cienko oliwą i posypać przyprawami. Wyłożyć pomidory, cebulę z kiełbasą,pieczarki i oliwkami. Całość posypać startym serem.Piec 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.