Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby leśne z makaronem i Chrisem Botti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 50dkg dkg
ser pleśniowy niebieski 10dkg dkg
cebulka 1 szt
białe wino 0,5 szklanka
czosnek 1 ząbek
makaron rurki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby leśne z makaronem i Chrisem Botti

na rozgrzaną oliwę, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę.Po zeszkleniu \"królowej łez\" dodajemy pokrojony w cieniutkie paseczki czosnek.Podsmażamy lekko aż całą kuchnię wypełni cudowny zapach duszonego czosnku.Umyte i odsączone z wody leśne grzyby kroimy na nieduże cząstki i dodajemy do czosnku i cebulki.Dodajemy szczyptę soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu.Czujecie ten zapach...?Dusimy ok.30 minut, w między czasie dolewając-na przysłowiowe oko -kapkę półwytrawnego białego wina.o osolonej i wrzącej wody wrzucamy nasz makaron.Idealny to tagiatelle lub lumache.Ugotowany po około 12 minutach makaron wrzucamy -po odsączeniu i odparowaniu-do głębokiego talerza, a nań nakładamy nasze uduszone \"runo leśne\".Na koniec drobno rozdrobniony ser pleśniowy......polecam szczyptę gałki muszkatołowej.Kieliszek białego wytrawnego wina....Chris Botti i.....Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 15.03.2013 08:55
leśne grzyby mogę jeść w każdej postaci :)
Renataj 04.11.2012 23:00
A niech Cię - tak cudnie to opisałaś, że jestem głodna.
zuzanna6 16.10.2010 12:49
poezja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak